Google mobilvenlig opdatering

Den 26. februar 2015 offentliggjorde Google deres kommende opdatering til den populære søgemaskine, som har til hensigt at nedprioritere ”ikke mobil-venlige” hjemmesider i deres søgeresultater.

Googles hensigt er at gøre brugeroplevelsen bedre samt vise de mest relevante og brugervenlige søgeresultater.

Med over 50 % af al web trafik fra mobile enheder såsom smartphones og tablets, vil Google derfor prioritere mobilvenlige hjemmesider til disse brugere væsentligt højere fremover.

Det vil derfor betyde, at sider med en stor andel af mobil trafik, vil blive nedprioriteret i Googles søgeresultater. Det er derfor vigtigt at have kendskab til den mobile andel af trafik, og hvor denne stammer fra. 

Når en bruger søger med en mobil enhed, vil søgeresultaterne vise ”Mobilvenlig”/"Mobile-friendly", hvis siden er optimeret til mobile enheder.

Har du en betydelig andel af mobil trafik, der stammer fra Google, og er dit site ikke mobil-venligt endnu, kan den kommende opdatering have stor effekt på din CTR (click-through-rate).

Google introducerer denne opdatering den 21. april 2015.

Test din hjemmeside for mobilvenlighed:

Med Googles gratis værktøj kan du hurtigt og nemt se, om Googles anser dit site som mobil-venligt. Få en gratis mobile-friendly analyse her: 

Test din hjemmeside

Hvad kan vi gøre for at optimere dit site?

Der er mange ting at tage hensyn til, når en hjemmeside skal optimeres til mobile enheder. Vi er specialister i responsive webdesign, hvilket betyder, at et site automatisk tilpasser sig uanset skærmstørrelse og enhed. 

Vi har mange års erfaring med udvikling af responsive webløsninger, som nu kan være med til at sikre din synlighed og position i Googles søgeresultater. 

Er du i tvivl om, hvad dit resultat betyder? Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale, hvor vi forklarer fordelene ved en responsive webløsning, og hvordan dette kan hjælpe din virksomhed. 

Kontakt os og hør mere

Relaterede nyheder