Google PageSpeed

Hastighed er en afgørende faktor for din hjemmeside og den generelle brugeroplevelse. Især din bounce rate og konverteringsgrad påvirkes i høj grad, hvis dit site er langsomt.

Flere web-analyser på tværs af brancher viser, at brugerne ikke vil vente mere end 4 sekunder.
Hvis din side tager længere tid at indlæse, vil brugerne hurtigt forlade din side igen.

Disse brugere forventer en brugervenlig interaktion, der mht. hastighed og funktioner er sammenlignelig med desktop.

Googles søge-algoritmer analyserer desuden også en sides hastighed og tager denne i betragtning, når den finder og viser de meste brugervenlige og relevante søgeresultater til en bruger. 

Det er dog vigtigt ikke at betragte hastighed som et SEO værktøj men først og fremmest som en del af en brugervenlig interaktion.

Hvordan scorer din hjemmeside?

Med Googles gratis værktøj kan du køre en test på din hjemmeside, hvorefter du får en score på hastighed samt brugeroplevelse. Der vil desuden, afhængigt af din score, komme forslag til eventuelle forbedringer og tips til optimering af dit site.

Tag en hastighedstest med Googles PageSpeed værktøj her:

PageSpeed test

Googles PageSpeed Insight er et meget brugervenligt værktøj, som giver en overskueligt og præcis analyse af hastigheden på dit site.


Vil du gerne gå mere i dybden og have flere detaljer og optimerings forslag, kan vi anbefale at køre en gratis hastigheds test på GTmetrix.

GTmetrix test 

Høre mere om dine optimeringsmuligheder

Hvis du er i tvivl om hvad dine resultater betyder eller vil vide mere om mulighederne for optimering af din hjemmesides hastighed, er du altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale. 

Vi har over 10 års erfaring med webudvikling og kan med garanti også hjælpe dig.  

Kontakt os i dag

Relaterede nyheder