Typer af mobil-venlige websites

Kort fortalt kan man tale om, at der findes tre typer af mobil-venlige sites:


1) Responsive webdesign
2) Dynamisk kode
3) URL-baseret design

Responsive webdesign
Et responsive webdesign er den samme kode, som afvikles forskelligt på de forskellige enheder/devices.
Rent teknisk betyder det, at den kode, der "downloades" til din pc, er den samme kode som den, der downloades til din mobiltelefon.
Fordelen ved at arbejde med responsive webdesign er, at der kun er én kode, der skal vedligeholdes - og ikke, som med nedenstående, flere forskellige stykker kode der skal vedligeholdes.
Ulempen ved responsive webdesign er, at båndbredden ikke udnyttes optimalt, da man typisk vil komme til at downloade meget mere data, end der er nødvendigt.

Dynamisk kode
Dynamisk kode, også kaldet "dynamic serving", er en disciplin, hvor programmøren sender en kode afsted til computeren, og en anden kode afsted til mobilen.
Programmøren bestemmer simpelthen på serverniveau, hvor meget kode der er nødvendigt at sende videre til mobil-telefonen.

URL-baseret design
Ligesom med dynamisk kode, sendes der her forskellige koder afsted til mobil-telefoner og til computere. Dette sker dog bare via domænet, således at man eksempelvis har www.firmanavn.dk, som sender én type kode, og mobil.firmanavn.dk, som sender en anden type kode.
Da smartphones for alvor blev populære, var der rigtig mange udviklere, der valgte at udvikle mobile websites på denne måde.
Fordelen var, at det var hurtigt og nemt at overskue, hvilke data man viste til mobiltelefoner, og hvilke data man viste til computere.
Ulempen var dog, at når en mobilbruger sendte et link fra deres telefon til deres computer, så fik de vist mobilversionen på deres computer - hvilket sjældent så særlig godt ud.

Sådan gør vi...
Vi har valgt at kombinere de første to af ovenstående discipliner. Vi har taget de bedste ting fra responsive webdesign i forhold til de designmæssige udfordringer ved at skulle understøtte mange forskellige enheder, og vi tager de bedste ting fra dynamic serving ift brug af båndbredde.
Dette betyder i praksis, at brugeren ikke skal downloade mere data til deres telefon end højest nødvendigt - hvilket også betyder, at alting loader meget hurtigt og ikke er begrænset af en halvdårlig internetforbindelse.

Hvis du er i tvivl omkring, hvilken type af mobilvenlige websites din virksomhed skal anvende, er du meget velkommen til at kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor og høre mere - så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Kontakt os og hør mere 

Relaterede nyheder