Umbraco CMS vs. andre CMS systemer

Hos Diviso tilbyder vi udvikling af corporate websites og e-handelsløsninger, der er baseret på det populære, danskudviklede content management system, Umbraco CMS. Men hvorfor gør vi egentligt det, og hvad er det, Umbraco CMS kan i forhold til andre CMS systemer? Det kan du blive meget klogere på ved at læse med her.

Hvad er et CMS system?

Et CMS system er et stykke software, man anvender til at organisere og lette arbejdet med internt i en virksomhed, hvor en eller flere personer kan få adgang til håndtering af elektronisk indhold i systemet – med andre ord er det altså et system, som kan styre og vise ens indhold og hjemmeside. Heri kan man derfor redigere i virksomhedens hjemmeside, oprette nye undersider, indsætte tekst, billeder, grafik og meget andet.

I et CMS system er indholdet adskilt fra præsentationen. Det vil altså sige, at man kan skifte ud i designet/præsentationen, så ofte man vil, uden at selve indholdet bliver berørt. På den måde er det nemt at opdatere både udseendet og indhold på sin hjemmeside, så den altid fremstår opdateret og moderne, uden at man bliver nødt til at kunne kode, hvilket er en stor fordel, da ”almindelige mennesker” hurtigt kan komme i gang med hjemmesideredigering uden at skulle have kendskab til programmering. Desuden man kan redigere i sit CMS system fra enhver, almindelig webbrowser, og det er derfor muligt at redigere i sit CMS system, uanset hvor i verden man befinder sig.

Et CMS system kan derudover anvendes til alt fra store, komplekse og data-tunge hjemmesider til mindre, simple hjemmesider, da der nemt kan tilføjes flere funktioner og udvidelsesmuligheder, end det f.eks. er muligt i et blog-system.

Umbraco CMS

Umbraco er et gratis, .NET baseret open source system, som betyder, at alle IT-brugere uanset kendskabsgrad til programmering kan vedligeholde og redigere i mere eller mindre avanceret website. Umbraco CMS blev første gang udgivet i 2000 og er udviklet af danske Niels Hartvig. Systemet er udviklet i programmeringssproget C#, og det bliver afviklet på en Microsoft Windows platform. 

Med et Umbraco CMS system er brugervenligheden og fleksibiliteten i fokus. Umbraco CMS er derudover et topmoderne system, som kan tilpasses til ethvert layout. Umbraco CMS kan bruges til alt fra at opbygge store, komplekse, internationale hjemmesider såvel som simple landingssider til enhver type af virksomhed. Derudover kan Umbraco CMS tilpasses og skræddersyes til ethvert krav, behov og ønske en virksomhed måtte have, og intet er derfor umuligt i Umbraco CMS.

Derudover er der mere end 443.450 aktive installationer af Umbraco CMS world wide pr. dags dato, og et af deres største fordele er, at der findes et stort, proaktivt, online community på over 220.022 medlemmer, som altid står klar til at hjælpe hinanden med spørgsmål, videreudvikling og sparring til platformen. Det er derfor altid muligt at få hjælp til sin løsning – både dag og nat.

Joomla!

Et andet kendt, prisvindende CMS system er Joomla. Joomla er ligesom Umbraco CMS et gratis, open-source system, hvor man ikke skal betale for årlige licenser eller andet.

Joomla anvendes på omkring 2,7 % af alle hjemmesider i verden, og det anvendes både af store såvel som mindre private samt offentlige virksomheder og privatpersoner. Joomlas CMS system blev første gang udgivet i september 2005, hvorefter det sidenhen har er blevet anvendt af brugere over hele verden.

WordPress

WordPress er også en afart af et CMS system, men det er mere kendt som værende et blog-system end et egentligt CMS system, da det er kodet med et blogging script, men i det senere år er det gået hen og blevet et meget populært CMS system over hele verden, som nu også kan håndtere større, komplekse hjemmesider.

WordPress er især kendt for at være et meget brugervenligt system, som er let at sætte sig ind for enhver, og det er let at opbygge en hjemmeside med et hav af plugins og temaer at vælge imellem. Temaer er færdige skabeloner til hjemmesidens layout, hvorefter siden kan tilpasses til den specifikke brug. Wordpress bliver ofte anbefalet til nybegyndere til mere simple hjemmesider.

Magento

Et fjerde CMS system er Magento, der også er open source. Magento er en e-handelsplatform, og systemet kan derfor kun anvendes til e-commerce løsninger. Denne software er skrevet i PHP kode og stammer fra Californien, USA, og systemet blev første gang udgivet i marts 2008. Den populære handelsplatform, eBay, har ejet virksomheden i et par år, men i 2015 blev virksomheden igen et selvstændigt, privatejet firma.

Systemet egner sig godt til både store og små webshops, og der findes også her et hav af udvidelser og plugins, som kan anvendes til at gøre sit system mere brugertilpasset. Derfor er det nemt for enhver virksomhedsejer at redigere i og tilpasse sit varesortiment på platformen, som også bliver anvendt af mange danske virksomheder.

Drupal

Sidstnævnte CMS system er det hollandske, PHP, open-source, Drupal, som oprindeligt er udviklet på et universitet i Antwerpen af Dries Buytaert, som stadig er leder af virksomheden. Drupal har siden 2009 haft en dansk forening, Drupal Danmark, som er tilknyttet det international Drupal arbejde med at udbrede Drupal. Der findes mere end 10,500 modes, temaer og plugins til fri afbenyttelse til systemet.

Nogle af Drupals kernemoduler er blandt andet personlige brugerprofiler, temaer, RSS feeds, kontaktformularer, statistik-moduler samt meget mere.

Hvorfor Umbraco CMS?

Der findes mange flere end de fem systemer, som vi har beskrevet heri, og det kan være en jungle at navigere rundt i, hvilket system der er det rette, hvis man ikke kender meget til systemerne. Efter mere end 10 år i IT- og udviklingsbranchen med forskellige CMS systemer, inklusiv ét vi selv havde kodet, valgte vi i 2013 at anvende Umbraco CMS både som internt system til vores egne hjemmesider men også som udgangspunkt for vores kunders hjemmesider og e-handelsløsninger. Siden 2013 er vi desuden blevet Umbraco Registered Partner og certificerede Ucommerce partnere, og derfor udvikler vi nu alle corporate web- og e-commerce løsninger i Umbraco CMS. Disse certificeringer er derudover med til at sikre vores kunder de ultimative bedste løsninger indenfor webudvikling og e-handel, som lever op til nutidens høje krav og standarter for online tilstedeværelse. Det betyder også, at vi underviser vores kunder i, hvordan de bruger deres backend, så de selv nemt og hurtigt kan komme i gang med at redigere i deres hjemmesider.

Langt de fleste CMS systemer i dag kan alt det, et godt CMS system skal kunne, og derfor er der ikke nødvendigvis store fordele eller ulemper ved de forskellige systemer. Vi valgte dog primært Umbraco fordi, det anvender .NET programmeringssprog og Microsoft miljøer, som vi allerede arbejdede med i forvejen, men derudover valgte vi det også, grundet det er open-source, det er nemt at flytte rundt, og der er heller ikke en masse licenser, man skal købe sig adgang til. Derudover har Umbraco også et mål om både at være udviklernes, designernes og redaktørernes foretrukne platform, hvilket gør Umbraco CMS helt unikt som system.

En betydelig fordel ved at anvende Umbraco CMS er også det store online community, de har, hvor mere end 220.022 aktive medlemmer står klar til at hjælpe hinanden og dig med videreudvikling af platformen. På den måde er Umbraco CMS et dynamisk, topmoderne system, der hele tiden er en frontløber i branchen. Derudover administrerer de hjemmesiden, Umbraco.tv, hvor man kan finde et hav af video og guides til Umbraco CMS, så man hurtigt og nemt selv kan komme i gang med at lære en masse omkring platformen.

For at se en oversigt over de mange, forskellige features, der findes i vores Umbraco CMS løsninger, kan du klikke her, eller du kan læse mere om Umbraco CMS her.

Kontakt os og hør mere om Umbraco CMS

Relaterede nyheder